Helpot ja nopeat banaaniletut maistuvat jokaiselle!

Helpot ja nopeat banaaniletut maistuvat jokaiselle!

Banaaniletut ovat mun ja puolison Markon suosikkeja. Aluksi idea suolaisen makeista letuista ei kuulostanut hyvältä, mutta kerran maistettuani… AAH! Toki olen kehitellyt reseptiä hiukan vuosien aikana ja löytänyt hyvän kokonaisuuden, jonka haluan jakaa sinulle.

Banaaniletut ovat täydellinen välipala ja maistuu myös aamuisin.
Banaaniletut valmistuvat nopeasti vaikka koko perheelle. Raaka-aineet löytyvät yleensä jokaisesta keittiöstä.

Banaaniletut ovat gluteenittomia ja maidottomia ja sopivat sen vuoksi useille! Letut maistuu aamulla, mutta toimii myös loistavana välipalana. Tässä myös suosikki iltaan, kun tulee se olo: “Tekee mieli jotain makeaa ja suolaista”.

Mitä tarvitset?

Isompi annos (sopii jaettavaksi kahdelle tai isompaan herkutteluun).
Yhdelle henkilölle riittää 4 kananmunaa hyvin. Tässä letussa voit hyödyntää myös valmiina myytävää valkuaisvalmistetta.

5 isoa kananmunaa
Tilkka vettä (noin 5 rkl)
Tilkka balsamicoa (noin  1 tl)
Merisuolaa (kokeile joskus yrttisuolaa)
Kardemummaa
Tilkka öljyä/voita paistamiseen

Banaaniletut valmistuu nopeasti.
Banaanilettujen valmistamiseen tarvitset kananmunia banaania, balsamicoa, kardemummmaa ja suolaa.

Laita levy päälle ja pannu kuumenemaan (letut paistuvat hyvin kuumalla pannulla).

Käytän itse neljästä kananmunasta vain valkuaiset ja yhden kokonaisen. Voit toki tehdä letut kokonaisista munista halutessasi. Tarvittaessa lisää munien määrää, jos käytössä on ns. normimunia.

Lisää joukkoon vesi ja balsamico, jonka jälkeen riko ja sekoittele seos hyvin haarukalla.
Kaada kananmunaseos kuumalle, öljytylle pannulle keskelle. Katso, että seos levittäytyy hyvin koko pannulle.

Banaaniletut paistumassa
Banaaniletut saavat makua kardemummasta, tilkasta balsamicoa sekä ripauksesta suolaa.

Tämän jälkeen viipaloi banaani (tai kaksi pienempää) ja levitä ne hetken kuluttua kananmunaseoksen päälle. Lisää banaanien päälle kardemummaa maun mukaan. Itse tykkään rouhitusta kardemummasta.
Rouhi lopuksi päälle suolaa (jälleen maun mukaan).

Paista lettuja hetken aikaa ja tarkista pohjasta, miten tummaksi sen haluat. Itse tykkään hyvin paistetusta letusta 🙂

Valmiit banaaniletut
Gluteeniton ja maidoton banaanilettu sopii useimmille.

Käännä toinen puoli letun päälle, kuten omeletin valmistuksessa. Tämän jälkeen nosta tai siirrä lettu varovasti lautaselle. Viipaloi halutessasi päälle lisää banaania tai lisää esimerkiksi raejuustoa mukaan.

NAUTI!

/Kristoffer Ignatius

Yksi kommentti artikkeliin ”Helpot ja nopeat banaaniletut maistuvat jokaiselle!”

Jätä kommentti