Mokkainen nutellakakku

Gluteeniton mokkainen nutellakakku!

Voihan liian hyvä kakku!

Jonkinasteinen kokeilunhalu on vallannut meidän keittiön. On ollut ihanaa testailla uusia kakkuja, sekä itselle uusia ainesosia. Samalla on löytynyt uusia suosikkeja! Anteeksi kaikki ystävät ja kaverit, jotka joudutte testailuja kokeilemaan ja maistelemaan.

SUKLAAÖVERIT!

Olet varmaan lukenut nutellakakusta, mokkapaloista ja suklaakakuista? Mä halusin yhdistää niitä kaikkia ja luoda syntisen hyvän kakun. Parin testailun jälkeen uskon, että löysin aika kivan yhdistelmän. Tää kakku on täynnä suklaata, jossa maistuu myös kahvi ja ihana pähkinäinen nutella. Toisaalta kahvin maku tasapainottaa liikoja suklaan ja pähkinän makuja.

Nutella takaa suklaan kanssa sellaisen yhdistelmän, mikä maistuu etenkin aikuisille! Tämän kakun makua voit täydentää lasillisella punaviiniä tai kupillisella vahvaa kahvia. Täydellinen kakku juhliin, arkeen tai vaikka sydänsuruihin. Resepti on luonnostaan gluteeniton ja tässä et tarvitse jauhoja ollenkaan.

Muista allergiat. Nutella valmistetaan paahdetuista hasselpähkinöistä, sokerista, rasvattomasta maidosta ja kaakaosta.

Mitä tarvitset?

130 g suklaata (Etenkin tummasuklaa sopii upeasti tähän. Kokeile myös esimerkiksi appelsiinilla maustettua tummaa suklaata.

100 g voita

Pieni kupillinen (vähintään 1/2 kupillinen) vahvaa kahvia

4 kpl isoa kananmunaa (5 pientä)

1/2 dl siirappia

1/2 dl fariinisokeria (Voit korvata siirapin laittamalla noin 2/3 dl fariinisokeria.

300 g Nutellaa (Vajaa purkillinen riittää, jätä hiukan sivuun päällystettä varten)

Tee näin:

Sulata voi ja suklaa yhdessä juoksevaksi ja anna seoksen sen jälkeen jäähtyä. Lisää joukkoon kahvi.

Erottele kanamunista valkuaiset ja keltuaiset. Huom! Tarvitset molemmat aineosat, joten lue ohjeet ensin. Parhaiten erottelu tapahtuu käsin. Pese kädet hyvin ja varaa vierelle kaksi kulhoa. Riko kananmuna käsiin toisen kulhon päällä ja anna valkuaisen valua sormien läpi kulhoon. Pudota keltuainen puolestaan toiseen kulhoon.

Vatkaa keltuainen, fariinisokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Voit tehdä tämän koneella.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vaahto on valmistuessaan kovaa ja voit periaatteessa kääntää kulhon ylösalaisin 🙂

Lisää Nutella vähitellen varovasti keltuaisvaahdon joukkoon ja sekoita rauhallisesti. Kaada seos sen jälkeen nostellen valkuaisvaahdon joukkoon. Lisää lopuksi voi-kahvi-suklaaseos! Älä sekoita voimakkaasti, että vaahto ei laskeudu, eli nostele seosta.

Kaada seos piirakkavuokaan (käytä halutessasi irtovuokaa) ja paista kakkua 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarkasta kypsyys esimerkiksi puutikulla (tarttuuko taikina) ja irtoaako kakku reunoista. Kakku on aluksi kovin pehmeää. Jos haluat siirtää helpommin kakun vuosta pois, voit leikata pohjalle leivinpaperista pohjanmuotoisen palan.

Huom. Kiertoilmauuni saattaa kypsentää kakun nopeammin.

Kuorrute:

300 g tomusokeria
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta (Kokeile laittaa puolet maitokaakaojauhetta ja puolet vahvaa sokeroimatonta kaakaojauhetta).
2 rkl voita
5 rkl vahvaa kahvia (Kaada kahvi Nutella-purkkiin, sulje kansi ja ravistele. Saat näin loput Nutellat käyttöön purkista.
40 g Nutellaa (lue ylempi rivi)
Tee näin:

Mittaa (siivilöi) kulhoon tomusokeri ja kaakao.
Sekoita joukkoon sulatettu voi ja kahvi, jonka olet pyöräyttänyt Nutella-purkissa.
Jos seos on liian nestemäistä, lisää hiukan tomusokeria.

Vihje. Jos haluat kuorrutteeseen erikoismakuja, lisää joukkoon halutessasi esimerkiksi piparminttuöljyä pari tippaa. Ihanaa makua saat myös Baileys-liköörillä tai tilkalla Amarettoa.

Juuri paistettu suklaakakku
Mokkainen nutellakakku paistuu uunissa noin 20 minuuttua 200 asteessa.

Lopuksi:

Ota kakku uunista jäähtymään. Anna sen tekeytyä hetki pöydällä. Jos haluat sen jäähtyä nopeammin, laita sen alle “kylmäkalle” tai vie se hetkeksi ulos.

Kaada kuorrute kakun päälle. Se voi olla aluksi pehmeämpää, mutta kuorrute alkaa pian kovettumaan. Voit muotoilla veitsellä tai lusikalla pintaan erilaisia kuvioita/muotoja.

Lopuksi anna nutellakakun olla hetki paikallaan tai vie se ulos tekeytymään. Tämä kakku vain paranee kylmässä.

Tarjoile koko herkku pieninä syntisinä paloina sellaisenaan tai jäätelön kanssa. Kakun kanssa sopii täydellisesti kermavaahto, sekä vadelma- tai kirsikkahillo.

Mokkainen nutellakakku
Suklainen nutellakakku on oikeastaan liian hyvää.

Varoitan! Kun kokeilet tätä kerran… HALUAT LISÄÄ!
Pahoitelen myös huonoja kuvia. Lupaan petrata kuvien kanssa.

/ Kristoffer Ignatius

Jätä kommentti