Omena-kanelitortut maistuvat ympäri vuoden

Aika usealla meistä on ykkösherkku jouluna, joulutortut. Luumusosetta, voitaikinaa! Avot! Voi se olla jotain muutakin.

En ole useaan vuoteen tehnyt täällä (kotona) joulutorttuja, koska mulla on keliakia ja omat torttuni on ollut parempi ostaa valmiina. Yksinkertaisesti tähän asti markkinoilla olleet voitaikinat ovat olleen mitä sattuu. Onneksi tilanne on korjaantunut ja nykyään saa erinomaisia voitaikinoita gluteenittomana ja vieläpä useasta eri kaupasta.

Omenan ja kanelin makuiset tortut kruunaavat pienemmät tai isommat juhlat.

Äiti ehdotti, että tehdään sosepurkin kyljessä olleita omena-kanelitorttuja. Hän on niitä tehnyt jo varmaan kymmenen vuoden ajan. Minä en edes muistanut niitä!

Nämä omana-kanelitortut ovat todella nopeita tehdä ja parasta on se, että niitä voi tehdä milloin vain täytteeksi sopii oikeastaan mikä tahansa paistamista kestävä hillo! Nämä ovat sellaisia torttuja, jotka katoavat hetkessä! Kokeiluun.

Piparimuotilla saa kätevästi voitaikinasta torttujen pohjan.

1. Hanki voitaikinalevyjä tai kaulitse levyksi valmis voitaikina. Saat näistä lehtevämpiä, jos käytät lehtivoitaikinaa. Nämä onnistuvat myös gluteenittomana.

2. Hanki omena-kaneli sosetta tai mitä sinulla nyt onkaan. Saat myös aivan ihanan suklaisia torttuja, kun käytät tähän nutellaa.

3. Painele taikinasta piparkakkumuotilla paloja & nosta ne heti leivinpaperin päälle uunipellille.

4. Nämä tortut voidellaan kananmunalla, joten riko kananmuna haarukalla lasissa ja lisää joukkoon ripaus vettä.

5. Voitele voitaikinakakut pellin päällä huolellisesti.

6. Ripottele päälle raesokeria.

7. Lisää lopuksi omena-kanelihillo kahdella pikkulusikalla. Älä laita sosetta liikaa, koska hillo voi kuumetessaan levitä pitkin poikin. Muista! Sose voi olla mitä vaan ja tämä on loistava juttu ajatellen eri juhlia vuoden aikana: Kausimaut!

8. Laita kakut lopuksi uuniin paistumaan 225 asteeseen! Paista niin kauan, että tortut saavat kauniin sävyn pinnalle.

9. Anna hetki jäähtyä ja ripottele päälle tomusokeria! Nauti 🙂

Tortut ovat valmiina noin 20 minuutissa.

/Kristoffer Ignatius

Jätä kommentti