Valmis riisisuklaa on ihana lisä juhalpöytään.

Lapsuuden nostalginen herkku: Itsetehty riisisuklaa!

Muistatko lapsuudesta itsetehdyt riisisuklaat, joita tuli tehtyä joskus jopa viikottain? Olin jo unohtanut nämä lapsuuden herkut, kunnes muistin ne kävellessäni kaupassa murohyllyn ohi. Oli pakko ostaa paketillinen riisimuroja + tehdä näitä nostalgisia herkkuja parin vuosikymmenen tauon jälkeen!

Kotitekoinen riisisuklaa on helppoa tehdä ja ne maistuu kaikille. Riisisuklaa on mahtava jälkiruoka ja sopii arkeen ja juhlaa. Kaiken lisäksi se on gluteeniton, vegaani, munaton ja jauhoton. Useilla nämä raaka-aineet löytyvät jo valmiiksi kotoa, joten valmistus on nopeaa ja niillä saa loihdittua pikatarjoilut vaikka ystävien illanviettoon.

Riisisuklaa valistuu nopeasti.
Raaka-aineet löytyvät useimmilta valmiiksi jo kotoa.

Se on jännä, miten paljon muistoja voi tulla mieleen pelkästään riisisuklaan teosta. Mieli lähti aikamatkalle 80-luvulle näitä maisteltiin kotona, mummolassa sekä ala-asteen discoissa. Ihanaa, että ruoka voi herättää ihania makumuistoja!

Mitä tarvitset?

6-8 dl riisimuroja (sokerittomia)
1,5 dl (135 g) kookosrasvaa tai kookosöljyä
4-6 rkl kaakaojauhetta (voi korvata osan maitokaakaojauheella 50/50).
2 dl (noin) tomusokeria

*Halutessasi voit maustaa seosta vaniljasokerilla tai esimerkiksi muutamalla tipalla minttuöljyä.

Lisäksi pieniä tai isompia paperivuokia noin 15-20 kpl. Voit myös levittää koko seoksen tasaiselle alustalle ja pilkkoa siitä paloja. Muitan, että lapsuudessa massasta saattoi muovata myös pyörylöitä tai laittaa niitä erilaisiin jääpalamuotteihin.

Riisisuklaa valmistuu muutamassa minuutissa.
Riisisuklaa on gluteeniton, vegaani ja maidoton.

Valmistus:

Sulata kookosrasva tai öljy kattilassa. Sulaminen tapahtuu nopeasti, joten ole läsnä. Kun öljy on sulanut, anna sen jäähtyä. Kaada sen jälkeen seokseen kaakaojauhe ja mahdolliset mausteet.

Lisää lopuksi riisimurot ja tomusokeri vähitellen. Mikäli tarvitset lisää kookosöljyä voit sulattaa sitä helposti hiukan lisää.

Kun seos on valmis, ota lusikalla pieniä määriä massaa ja laita niitä paperivuokiin. Laita lopuksi kaikki hetkeksi kylmään/jääkaappiin.

Kookosöljy kovettuu todella nopasti, eli herkut ovat käytännössä heti valmiita nautittavaksi. Samalla saat suklaan helposti irti kuoresta ja pääset herkuttelemaan.

Valmis riisisuklaa on ihana lisä juhalpöytään.
Riisisuklaan teko on nopeaa ja helppoa. Ne voi tehdä yhdessä koko perheen kanssa ja valmistaa osana esimerkiksi juhlia.

Varoitus! Riisisuklaa on koukuttavaa ja niitä on pakko saada pian lisää!

/Kristoffer Ignatius

Jätä kommentti